Store børn – vinter – leg og fællesskab

Det er vinter derude, koldt og vådt, men sneen lader vente på sig.  ØV!   Vi håber vi får lidt sne så børnene kan fornemme hvad dét er i virkeligheden, boltre sig i det hvide, kolde, fugtige element og ikke kun skal forholde sig til det udfra billeder.

Gennem de sidste måneder har vi haft gang i mange sjove og hyggelige aktiviteter indendørs ved bordet. Kreeret de sejeste julegave, bagt pebernødder, tegnet og malet. Det har været sjovt. Jeg har lige gemt “projekt snemand af WC rullerør” til sneen (forhåbentlig) kommer, så kryds fingre!!!

I pasningsstedet er der nu store børn, tre på 2 år og Karen der snart bliver 3 år og skal i børnehaven; hen til storebror og hen til “min Vilhelm” – en legekammerat herfra som startede i børnehaven for et halvt år siden. Nu skal de mødes igen, der er da så fedt. Alle børn er med til at tage tøj af og på selv, dem der sover i barnevogn kravler selv op af stien med lune futter på så de ikke får kolde fødder. De to store sover indenfor i telte. Alt det med at være selvhjulpen fungere super fint når børnene understøttes mundtlig og får hjælp hvor det er svært. De er stolte når de kan selv og de vil jo selv.

“Mine fire” er gode sammen, hygger med hinanden, leger med sagerne, laver ballede –  og alle vil gerne hjælpe til med et praktiske her i mit hjem, dække bord, rydde op, lave.

Når nu vi ikke går i legestue eller til rytmik/gymnastik regelmæssig, er det vigtig for mig at skabe gode rammer for at møde andre børn at være sammen med. Vi besøg ofte gode kolleger eller får genbesøg her. Vi udnytter mange motoriske udfordringer når de dukker op – på legepladser i have, scooterræs på vejen (vores lille lukkede villavej), eller bare når vi skal op i cyklen, kravler op ad stien til puslebordet og ad trip trap stolen og taburetten til måltiderne. De to store børn sidder på taburet og der to mindste endnu på en højstol. Sådan tilpasser jeg hele tiden miljøet her hos til kompetencer og færdigheder og alder.

I får lige lidt nyhedsbilleder her.

 

 

Andre spændende ting at læse

Giv gerne en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *