Natur og udeliv

Trangia mag og hygge i haven

Sommerferien er vel overstået, det har været skønt at mødes igen, frisk tanket op med skønne sommeraktiviteter med vores familier.

Vi har været sammen en uges tid nu og taget hul på sensommerens emne om naturen og udeliv :o) Hjemme i haven, i nærmiljøet, i skoven og forhåbentlig også ved stranden vil vi være at finde de næste uger. Vi vil se opleve det der omkring os, lægge mærke til at landmanden nogen steder har høstet og andre steder ikke. I fredags har lavet Trangia mad i haven og i dag har vi været på cykeltur til Vilhelmsborg skoven og fundet alle de skønne stede vi kender og føler os trygge ved. Åløbet, vores bænke og være- og legestedet, den mørke skov, de store sten og broerne. Efter en løbende gåtur rundt i skoven når vi frem til vores sted. Herude i den skønne natur hvor der er højt til loftet og sindet falder til ro, forenes leg og hygge og den gode stemning opstår. Som vi “plejer” har vi hver især haft vores egen rygsæk med, hvor vi selv puttede madpakke og drikkedunk i inden vi tog afsted. Nu er vi her og vi nyder det.

Vi startede i regnvejr men kunne spise i solskinsvejr – hvor var vi heldige.

Andre spændende ting at læse

Trangia-mad sæson er skudt i gang

I dag står solen højt på himlen, foråret er i luften med en frisk blæst. Vi har inviteret gæster i haven, en dagplejekollega med hendes 4 børn, til leg og hygge. Det er nogen måneder siden vi sidst har haft vores trangia sæt fremme til madlavning, men i dag skulle det være. Først koges vand til kaffen, ungerne leger så skønt med hinanden, så der er lige tid til hyggesnak. Det tager ca tre kvarter til en time fra vi går i gang med at lave maden til “alt-i-en-gryderetten” dufter godt og lokker børnene til. Den skal lige køles af inden vi sætter os til bordet og med mugg og spork indtager den velsmagende varme ret. Der bliver spist helt op, begge gryder er tomme OG der er plads til lidt melon som dessert. Mens Marianne og jeg rydder op leger ungerne lidt endnu. Så skal vores gæster hjem igen og det er tid at sove middagslur – i telt i carporten forstår sig.

Dejlig fredag – Trangia-mad sæsonen er skudt i gang på bedste vis

Store børn – vinter – leg og fællesskab

Det er vinter derude, koldt og vådt, men sneen lader vente på sig.  ØV!   Vi håber vi får lidt sne så børnene kan fornemme hvad dét er i virkeligheden, boltre sig i det hvide, kolde, fugtige element og ikke kun skal forholde sig til det udfra billeder.

Gennem de sidste måneder har vi haft gang i mange sjove og hyggelige aktiviteter indendørs ved bordet. Kreeret de sejeste julegave, bagt pebernødder, tegnet og malet. Det har været sjovt. Jeg har lige gemt “projekt snemand af WC rullerør” til sneen (forhåbentlig) kommer, så kryds fingre!!!

I pasningsstedet er der nu store børn, tre på 2 år og Karen der snart bliver 3 år og skal i børnehaven; hen til storebror og hen til “min Vilhelm” – en legekammerat herfra som startede i børnehaven for et halvt år siden. Nu skal de mødes igen, der er da så fedt. Alle børn er med til at tage tøj af og på selv, dem der sover i barnevogn kravler selv op af stien med lune futter på så de ikke får kolde fødder. De to store sover indenfor i telte. Alt det med at være selvhjulpen fungere super fint når børnene understøttes mundtlig og får hjælp hvor det er svært. De er stolte når de kan selv og de vil jo selv.

“Mine fire” er gode sammen, hygger med hinanden, leger med sagerne, laver ballede –  og alle vil gerne hjælpe til med et praktiske her i mit hjem, dække bord, rydde op, lave.

Når nu vi ikke går i legestue eller til rytmik/gymnastik regelmæssig, er det vigtig for mig at skabe gode rammer for at møde andre børn at være sammen med. Vi besøg ofte gode kolleger eller får genbesøg her. Vi udnytter mange motoriske udfordringer når de dukker op – på legepladser i have, scooterræs på vejen (vores lille lukkede villavej), eller bare når vi skal op i cyklen, kravler op ad stien til puslebordet og ad trip trap stolen og taburetten til måltiderne. De to store børn sidder på taburet og der to mindste endnu på en højstol. Sådan tilpasser jeg hele tiden miljøet her hos til kompetencer og færdigheder og alder.

I får lige lidt nyhedsbilleder her.