Motorik og sanser

Nu skal er prøves noget nyt. Selv om jeg til daglig altid har fokus på motorik og bevægelse, vil jeg i marts bruge det som emne/tema.

Motorik – bevægelse – krop – sanser med mange forskellige aktiviteter som morgen-yoga og massage-leg før puttetid. Jeg har syet ærteposer med forskelligt fyld som børnene kan lege med, og som vi skal bruge til forskellige øvelser og lege. Chiffontørklæder er under produktion til det blide og lette. Vi skal lave mange forskellige baner vi kan lege og bevæge os på, ude som inde. Måske skal vi finde en Duplo klods i en kæmpe skål havregrød, eller se om der gemmer sig en boldt i de kogte spaghetti :o) Vi skal kravle op og kravle ned, vi skal hoppe og danse, krybe og kravle, allervigtigst – vi skal bare have det sjovt.

Jeg har de næste måneder indskrevet tre børn, tre drenge på 2 år, så der er god tid til at arbejde lidt med forskellige emner. I april vil der således stå camping på programmet.

Andre spændende ting at læse

Vigtigt for mig og børnene ikke mindst

Motorik og sanser – glade børn med en velstimuleret motorik har de bedste forudsætninger for leg og udvikling. Der er vigtigt at trille, kravle, klatre og gynge inde som ude. Jeg hjælper gerne de små på vej, ude i haven, rundt om på legepladser og indenfor.

Barnet i centrum – jeg tager udgangspunkt i det enkelte barns behov. Det er vigtigt for mig at følge barnets egen rytme. Børn er forskellige – det har jeg øje for og tilrettelægger pædagogisk praksis herefter.

Tillid, tryghed og nærvær er nøgleord for mig. Det er vigtigt at vi, forældre og jeg, har tillid til hinanden. Det smitter af på børnene og er med til at skabe tryghed så de små føler sig godt tilpas når i afleverer dem hos mig.

Hjemlige gøremål – børnene har mulighed for at være med når jeg laver mad, bager boller, smørrer deres mad, hænge vasketøj op og meget andet. Så snart de kan, kravler de selv op på Trip Trap stolen eller med stige op på puslebordet, det styrker deres selvfølelse og giver megen glæde.

Ro i hverdagen. Tid til fordybelse. Ingen forstyrrelser. Få afbrydelser. Den samme kendte voksen og ingen gæstebørn er med til at give tryghed og ro. Mindre sygdom for dit barn i vores lille gruppe.

Vi spiser økologisk mad så meget vi kan.

Naturen er ude i min have og giver inspiration og gode oplevelser  hver dag. En vandpyt, en snegl på vejen, en balje med vand kan være undersøgende leg i lang tid. Om sommeren spiser vi ude stort set hver dag, så kan vi høre fuglene synge og fluerne summe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA