Natur og udeliv

Trangia mag og hygge i haven

Sommerferien er vel overstået, det har været skønt at mødes igen, frisk tanket op med skønne sommeraktiviteter med vores familier.

Vi har været sammen en uges tid nu og taget hul på sensommerens emne om naturen og udeliv :o) Hjemme i haven, i nærmiljøet, i skoven og forhåbentlig også ved stranden vil vi være at finde de næste uger. Vi vil se opleve det der omkring os, lægge mærke til at landmanden nogen steder har høstet og andre steder ikke. I fredags har lavet Trangia mad i haven og i dag har vi været på cykeltur til Vilhelmsborg skoven og fundet alle de skønne stede vi kender og føler os trygge ved. Åløbet, vores bænke og være- og legestedet, den mørke skov, de store sten og broerne. Efter en løbende gåtur rundt i skoven når vi frem til vores sted. Herude i den skønne natur hvor der er højt til loftet og sindet falder til ro, forenes leg og hygge og den gode stemning opstår. Som vi “plejer” har vi hver især haft vores egen rygsæk med, hvor vi selv puttede madpakke og drikkedunk i inden vi tog afsted. Nu er vi her og vi nyder det.

Vi startede i regnvejr men kunne spise i solskinsvejr – hvor var vi heldige.

Andre spændende ting at læse

Motorik og sanser

Nu skal er prøves noget nyt. Selv om jeg til daglig altid har fokus på motorik og bevægelse, vil jeg i marts bruge det som emne/tema.

Motorik – bevægelse – krop – sanser med mange forskellige aktiviteter som morgen-yoga og massage-leg før puttetid. Jeg har syet ærteposer med forskelligt fyld som børnene kan lege med, og som vi skal bruge til forskellige øvelser og lege. Chiffontørklæder er under produktion til det blide og lette. Vi skal lave mange forskellige baner vi kan lege og bevæge os på, ude som inde. Måske skal vi finde en Duplo klods i en kæmpe skål havregrød, eller se om der gemmer sig en boldt i de kogte spaghetti :o) Vi skal kravle op og kravle ned, vi skal hoppe og danse, krybe og kravle, allervigtigst – vi skal bare have det sjovt.

Jeg har de næste måneder indskrevet tre børn, tre drenge på 2 år, så der er god tid til at arbejde lidt med forskellige emner. I april vil der således stå camping på programmet.

Store børn – vinter – leg og fællesskab

Det er vinter derude, koldt og vådt, men sneen lader vente på sig.  ØV!   Vi håber vi får lidt sne så børnene kan fornemme hvad dét er i virkeligheden, boltre sig i det hvide, kolde, fugtige element og ikke kun skal forholde sig til det udfra billeder.

Gennem de sidste måneder har vi haft gang i mange sjove og hyggelige aktiviteter indendørs ved bordet. Kreeret de sejeste julegave, bagt pebernødder, tegnet og malet. Det har været sjovt. Jeg har lige gemt “projekt snemand af WC rullerør” til sneen (forhåbentlig) kommer, så kryds fingre!!!

I pasningsstedet er der nu store børn, tre på 2 år og Karen der snart bliver 3 år og skal i børnehaven; hen til storebror og hen til “min Vilhelm” – en legekammerat herfra som startede i børnehaven for et halvt år siden. Nu skal de mødes igen, der er da så fedt. Alle børn er med til at tage tøj af og på selv, dem der sover i barnevogn kravler selv op af stien med lune futter på så de ikke får kolde fødder. De to store sover indenfor i telte. Alt det med at være selvhjulpen fungere super fint når børnene understøttes mundtlig og får hjælp hvor det er svært. De er stolte når de kan selv og de vil jo selv.

“Mine fire” er gode sammen, hygger med hinanden, leger med sagerne, laver ballede –  og alle vil gerne hjælpe til med et praktiske her i mit hjem, dække bord, rydde op, lave.

Når nu vi ikke går i legestue eller til rytmik/gymnastik regelmæssig, er det vigtig for mig at skabe gode rammer for at møde andre børn at være sammen med. Vi besøg ofte gode kolleger eller får genbesøg her. Vi udnytter mange motoriske udfordringer når de dukker op – på legepladser i have, scooterræs på vejen (vores lille lukkede villavej), eller bare når vi skal op i cyklen, kravler op ad stien til puslebordet og ad trip trap stolen og taburetten til måltiderne. De to store børn sidder på taburet og der to mindste endnu på en højstol. Sådan tilpasser jeg hele tiden miljøet her hos til kompetencer og færdigheder og alder.

I får lige lidt nyhedsbilleder her.

 

 

Julen om hjørnet og vi glæder os

Vi har forberedt os godt til 1. december. Børnene har været kreative og koncentrerede da koglerne skulle stikkes i det bløde ler omkring kalenderlyset. Vildt flot, kun sløjfen har jeg lavet og hjulpet med at trykke i.

Nyt navn – ny hjemmeside

Som i kan se er jeg i gang med at lave hjemmesiden her. Det tager lige lidt tid, ungerne er jo vigtigere at passe til daglig og fritiden er blevet brugt til andet

Jeg glæder mig til at vise hvad hjemmesiden kan og regner med at den står færdig i løbet af de næste to – tre uger.

Hilsen Bente